Munnbind FAQs

Vi håper du finner denne guiden med ofte stilte spørsmål nyttig. Ta kontakt hvis du har andre spørsmål som ikke blir besvart her. Du kan kontakte oss her eller via Få Tilbud-knappen ovenfor.

Vil munnbind beskytte meg mot Covid-19?

Inntil det er funnet en vaksine er det ingen løsning der ute som 100% beskytter deg mot Covid-19. Imidlertid har bruk av munnbind blitt vitenskapelig bevist å bidra til å redusere spredningen av Covid-19.

Hvordan bidrar munnbind til å redusere spredningen av Covid-19?

Munnbind fungerer som en barriere mellom deg og de rundt deg. Denne barrieren bidrar til å forhindre potensielt skadelige virusdråper å nå mennesker i nærheten når du snakker eller hoster. Et godt laget munnbind skal inneholde mer enn ett lag beskyttende materiale som Sky og Ultra modellene. Enklere munnbind kan inneholde færre lag, men kan fremdeles hjelpe deg med å overholde lokale retningslinjer for bruk av munnbind.

Når burde jeg bruke munnbind?

Hvert land har forskjellige lover og regler rundt bruk av munnbind. Men i de fleste tilfeller over hele verden anbefales det å bruke munnbind i offentlige situasjoner som offentlig transport, kjøpesentre eller generelle områder der det er mennesker rundt.

Hvordan tar jeg på meg et munnbind?

Dette høres kanskje enkelt ut, men det er trinn du bør ta for å sikre at du tar på deg munnbindet på riktig måte.
Til å begynne med bør du vaske hendene grundig i minst 20 sekunder. Når hendene dine er tørre, bør du først sette munnbindet på og deretter feste ørebåndene bak ørene, slik at du får en komfortabel og sikker passform rundt nese og munn.

Kan jeg vaske og bruke munnbindet mitt på nytt?

Vårt utvalg av munnbind kan vaskes i temperaturer opp til 60°C og brukes på nytt etter tørking. Noen andre merker eller typer munnbind kan imidlertid ikke vaskes og brukes på nytt, så det anbefales å ta kontakt med leverandøren.

Hvilket type munnbind skal jeg bruke?

Et tøymunnbind er ofte det mest praktiske alternativet, ideelt sett en som har mer enn ett lag med materiale som Sky og Ultra modellene. Hvert ekstra lag er en ekstra barriere med beskyttelse for deg og de rundt deg.